ВАКС вибирає запобіжний захід для Микитася

Вищий антикорупційний суд у четвер, 20 жовтня, розпочав обрання запобіжного заходу для колишнього депутата та ексглави будівельної корпорації Укрбуд Максима Микитася, який підозрюється у спробі дачі хабаря в особливо великих розмірах.

Сторона звинувачення наполягає взяти під варту з альтернативою застави 260 млн гривень. Микитася звинувачують у спробі підкупу мера Дніпра Бориса Філатова, нібито екснардеп пропонував хабар за укладання з підконтрольними йому компаніями та ЄБРР договорів щодо будівництва гілки метро у Дніпрі. Весь проєкт оцінили у 220 млн євро. Сторона обвинувачення заявляє, що Микитась запропонував Філатову 10% його вартості.

Своєю чергою адвокати забудовника наголосили, що це провокації, вони підтвердили бажання Микитася брати участь у проєкті, а 22 млн євро мають, за їх словами, передати компаніям зі структур комунального господарства Дніпра, тобто державним компаніям, а відповідно, це не є хабарем меру та корупції тут немає..

Микитась також заявив, що погодився допомогти у добудові метрополітену у зв'язку з відходом турецького підрядника через війну в Україні.

Раніше Філатов, коментуючи події, підтвердив, що забудовник запропонував хабар. "Коли мені запропонували хабар, то я спочатку витріщив очі від такого нахабства, а потім потопав у НАБУ, як цього прямо вимагає від чиновників закон "Про запобігання корупції", - написав очільник міста у соцмережах.

Правоохоронці затримали Максима Микитася у кабінеті Бориса Філатова під час спроби дати хабар 18 жовтня. Гроші обіцяв надавати частинами протягом дії проєкту – до 2027 року. НАБУ розпочало розслідування за заявою міського голови.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, сума хабаря, за повідомленням правоохоронних органів, є рекордною. За це Микитась хотів, щоб його підконтрольні фірми взялися до будівництва метрополітену поза конкурсом.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом