В Україні змінили процедуру реєстрації нерухомості

Постанову щодо покращення якості надання адмінпослуг та процедури реєстрації прав на нерухоме майно ухвалив уряд на засіданні у середу, 24 листопада.

Як зазначається на урядовому порталі, ухвалу розробило Міністерство юстиції. За словами заступника міністра Сергія Орлова, в умовах цифровізації послуг постало питання якості верифікації користувачів, які звертаються для проведення реєстраційних дій.

Якість реєстрації прав на нерухоме майно влада вирішила підвищити
pixabay.com

"Виникла необхідність внесення змін до Порядку ведення Держреєстру прав на нерухоме майно з метою забезпечення ефективності механізмів перевірки суб'єктів речового права під час проведення держреєстрації прав на нерухоме майно", - розповів урядовець.

Тепер інформація про покупця, особа якого пройшла верифікацію, потраплятиме до реєстру автоматично, а при реєстрації об'єкта показуватиметься його ціна.

Якщо за договором набувається право власності на декілька земельних ділянок або об'єктів будівництва – відомості про ціну кожного з таких об'єктів вносяться до держреєстру відповідно до визначених у такому договорі цін кожного з об'єктів, йдеться у повідомленні Мін'юсту.

Як писали раніше НЕРУХОМІ, минулого року Кабмін підтримав проєкт постанови про внесення змін до правил реєстрації місця проживання в іпотечному житлі. Міністр юстиції Денис Малюська зауважив, що зміни до правил реєстрації мають стимулювати розвиток іпотечного ринку в Україні, захистити житлові права іпотекотримача та майнові права іпотекодавця.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук