В Україні очікування будівельних компаній зазнали краху

Очікування будівельних підприємств у II кварталі 2020 року щодо перспектив розвитку їх ділової активності різко впали.

Відповідні дані у п'ятницю, 8 травня, надала Державна служба статистики.

"У II кварталі 2020 року індикатор ділової впевненості у будівництві знизився у порівнянні з I кварталом 2020 р. на 26,5 в.п. і становить мінус 48,2%", – сказано у повідомленні Держстату.

Відзначимо, що індекс будівельної продукції відображає зміну обсягів виконаних будівельних робіт. Підкреслимо, що у I кварталі 2020 року в Україні виконали будівельних робіт на 26,1 млрд грн.

У Держстаті тим часом стверджують, що один із головних факторів, який стримує будівельну діяльність – падіння попиту на ринку.

Тим часом, Національний банк України розрахував, що індекс очікувань ділової активності у квітні знизився на 15,9 пункти – до 29,9 пункти, що значно нижче нейтрального значення у 50 пунктів і сигналізує про переважання песимістичних очікувань бізнесу.

"Песимістичні очікування посилилися фактично у всіх секторах економіки. Йдеться не тільки про сектор послуг, який найбільше постраждав від карантинних заходів, але і промисловість, будівництво, торгівлю", – зазначили у прес-службі НБУ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

60

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом