В Україні створили нову держструктуру у містобудуванні

В Україні почало працювати нове державне підприємство "Адміністратор містобудівного кадастру на державному рівні". Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій.

Воно займатиметься адмініструванням містобудівного кадастру, Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва та Єдиного державного реєстру адрес. Основними обовʼязками підприємства є забезпечення прозорості, доступності та ефективне управління містобудівним кадастром на державному рівні через впровадження цифрових технологій. Це має полегшити процеси проєктування, забудови та управління нерухомістю в Україні.

Цього тижня Мінінфраструктури проведе зустріч з обласними військовими адміністраціями для обговорення питання щодо надання інформації про замовників містобудівної документації.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у серпні Кабінет міністрів схвалив проєкт постанови про пробний проєкт щодо впровадження містобудівного кадастру на державному рівні. Ці зміни мають підвищити якість та можливості сільських та селищних громад у розробці документації.

Нагадаємо, що ще у 2021 році планувати запустити Державний містобудівний кадастр. Тоді мова йшла про введення голосування у багатоквартирному будинку з використанням електронних сервісів, створення електронних реєстрів будинків тощо.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук