Українці серед найбільших покупців житла в Туреччині

За три місяці цього року українці увійшли до трійки іноземних покупців житла у Туреччині. Відповідні дані наводить Держстат Туреччини.

Згідно з наведеними даними, цього року українці купили 129 будинків. Територіально серед придбаного іноземцями житла на першому місці Стамбул, за ним – Анталія та Мерсін.

Продаж житла іноземцям за січень-березень скоротився на 48% порівняно з відповідним періодом минулого року, досягнувши 5685 одиниць житла. У березні цього року іноземцям було продано 1778 одиниць житла, що на 47,9% нижче в порівнянні з березнем минулого року, повідомляє Держстат.

Ринок нерухомості в Туреччині користується популярністю серед міжнародних інвесторів завдяки кільком ключовим факторам. По-перше, це економічна доступність: вартість нерухомості в Туреччині значно нижча, ніж у багатьох інших країнах із розвиненим туристичним сектором. По-друге, країна пропонує привабливі програми для інвесторів, включаючи можливість отримання громадянства на купівлю нерухомості на певну суму.

Також важливу роль відіграє географічне положення Туреччини, яке забезпечує унікальний клімат та доступ до морських узбереж, що ідеально підходить для туристичної нерухомості та дачних проектів. До того ж уряд активно підтримує іноземні інвестиції, що спрощує процес купівлі та володіння нерухомістю іноземними громадянами.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, минулого року українці увійшли до п'ятірки серед іноземців, які купують житло в Туреччині. Загалом Частка іноземців на ринку житла Туреччини склала 2,5%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

346

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом