Українці через "Дію" повідомили про 325 тисяч зруйнованих будинків

Серед пріоритетів українського уряду – швидке відновлення пошкодженого житла. Сьогодні українці через портал "Дія" подали вже понад 325 тисяч заяв про свої пошкоджені чи зруйновані будинки.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на нараді за участю Мінінфраструктури, Мін'юсту, Мінцифри, Агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

За його словами, уряд активно готується до запуску відновлювальних проэктів у житловому секторі.

"Наразі через "Дію" українці подали понад 325 тис. повідомлень про знищення або пошкодження житла. Проаналізували їх у розрізі регіонів, обговорили механізм роботи реєстру, де фіксуються руйнування внаслідок війни, визначили три напрямки відшкодування: поточний ремонт, капітальні ремонтні роботи та повне відновлення зруйнованого житла", - зазначив прем'єр.

Глава уряду зазначив, що ухвалення законопроэкту №7198 про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об'єктів нерухомого майна внаслідок терористичних дій росії допоможе значно прискорити процес.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, законопроєкт №7198 наразі готується в парламенті до другого читання, до нього є 707 поправок, які мають бути ухвалені. Поки відомо, що згідно з цим документом, власники житла, чиї будинки були зруйновані внаслідок бойових дій, отримають компенсаційні сертифікати замість грошей або квадратних метрів.

Тим часом експерти сумніваються щодо таких ефективності компенсацій. Роздача сертифікатів дуже зручна для влади, тому що можна буде відзвітувати, що процес компенсації запущено. Проте українці за фактом отримуватимуть лише зобов'язання.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

109

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом