У Зеленського повідомили про перезапуск "Укрфінжитла"

Українська влада має намір знизити іпотечні ставки до 5%, а для цього буде перезапущено Українську фінансову житлову компанію.

Про це розповів у п'ятницю, 21 січня, заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма під час форуму "2022 – час кредитувати", передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, планується масштабне перезавантаження "Укрфінжитла", яке має стати головним драйвером розвитку іпотечного ринку в країні. Потім протягом трьох-чотирьох місяців згодом планують розробити й запустити простий, а головне доступний продукт іпотеки. Його ефективна вартість не має перевищувати 5% річних у національній валюті.

Представник ОП додав, що оновлене "Укрфінжитло" очолить Олексій Кірєєв. "Ми плануємо запускати з 2022 року цілий блок програм підтримки різних секторів економіки з різних пріоритетних напрямків", – повідомив чиновник.

Як відомо, 24 грудня Міністерство фінансів припинило повноваження голови та членів правління "Укрфінжитла" Віктора Катренича, Людмили Шемелинець та Наталії Марченко. З 14 січня виконання обов'язків голови правління поклали на директора юридичного департаменту Дмитра Вербицького.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у листопаді 2020 року уряд доручив Мінфіну створити "Українську фінансову житлову компанію". Ця організація має запроваджувати програми із забезпечення українців житлом. У вересні минулого року статутний капітал "Укрфінжитла" збільшили на 20 млрд гривень. Ці кошти мали піти на реалізацію ініціатив щодо забезпечення українців, які потребують житла, за допомогою іпотечних та лізингових програм.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом