У Раді збираються збільшити податки для забудовників

У Верховній Раді створили робочу групу для розробки законопроєкту щодо оподаткування будівельної галузі.

Про це у вівторок, 14 грудня, повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, як свідчить податкове навантаження, забудовники багато заробляють і при цьому не сплачують податків. Тому, як вважає голова комітету, необхідно розробити компромісний законопроєкт.

"Ми маємо кілька законодавчих ініціатив. Вони різні, від різних груп. І від ринку, і від Міністерства регіонального розвитку, і від Мінфіну", - розповів Гетьманцев.

Він також додав, що новий законопроєкт, крім збільшення податкового навантаження на будівельні компанії, також має захищати й права інвесторів.

У Раді думають над підвищенням податків у сфері нерухомості
pixabay

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко пропонував повернути до ресурсного законопроєкту №5600 питання запровадження ПДВ на операції з нерухомістю. Як відомо, цю норму вилучили до другого читання. Голова податкового комітету підтримав главу Мінфіну, зазначивши, що це питання потребує врегулювання.

"Наша робота в комітеті, вона ж і полягає в тому, щоб знайти золоту середину між різними, часом суперечливими інтересами суспільства, держави, бізнесу та прийняти правильне рішення", - підсумував Гетьманцев.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Київраді хочуть у чотири рази підняти вартість оренди комунальної землі від нормативної грошової оцінки для будівельних компаній. Зокрема, мер Віталій Кличко доручив профільному заступнику доопрацювати ініціативу та подати її на наступне голосування.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук