У Раді збираються збільшити податки для забудовників

У Верховній Раді створили робочу групу для розробки законопроєкту щодо оподаткування будівельної галузі.

Про це у вівторок, 14 грудня, повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, як свідчить податкове навантаження, забудовники багато заробляють і при цьому не сплачують податків. Тому, як вважає голова комітету, необхідно розробити компромісний законопроєкт.

"Ми маємо кілька законодавчих ініціатив. Вони різні, від різних груп. І від ринку, і від Міністерства регіонального розвитку, і від Мінфіну", - розповів Гетьманцев.

Він також додав, що новий законопроєкт, крім збільшення податкового навантаження на будівельні компанії, також має захищати й права інвесторів.

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко пропонував повернути до ресурсного законопроєкту №5600 питання запровадження ПДВ на операції з нерухомістю. Як відомо, цю норму вилучили до другого читання. Голова податкового комітету підтримав главу Мінфіну, зазначивши, що це питання потребує врегулювання.

"Наша робота в комітеті, вона ж і полягає в тому, щоб знайти золоту середину між різними, часом суперечливими інтересами суспільства, держави, бізнесу та прийняти правильне рішення", - підсумував Гетьманцев.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Київраді хочуть у чотири рази підняти вартість оренди комунальної землі від нормативної грошової оцінки для будівельних компаній. Зокрема, мер Віталій Кличко доручив профільному заступнику доопрацювати ініціативу та подати її на наступне голосування.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

60

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом