У Києві продали 113 га землі фірмі, створеній два тижні тому

Фонд гарантування вкладів фізосіб в середу, 30 червня, на аукціоні продав понад 113 гектарів землі в Оболонському районі Києва під житлову забудову.

Торги відбулися на електронному аукціоні у системі "Prozorro.Продажі".

Земля раніше належала збанкрутілому Родовід Банку. Переможцем аукціону стала українська "дочка" словацької компанії Лентімекс, яка запропонувала за ділянку 370 млн гривень.

113 га землі продали на аукціоні
prozorro.sale

Згідно з даними порталу YouControl, компанія "Лентімекс Україна" була створена 13 днів тому, її статутний капітал – всього 20 тисяч гривень. Основним видом діяльності компанії вказана купівля і продаж власного нерухомого майна. Керівник ТОВ Антон Колесник, а бенефіціари – іноземці Мартін Липтай, і Іван Проппер.

Варто зазначити, що цільове призначення ділянки – будівництво, експлуатація та обслуговування житлових будинків і об'єктів соціально-культурного призначення. Однак будувати тут буде непросто, за деякими даними тут проходить газова труба високого тиску, з якої неможливо нічого зробити. Ділянка неодноразово виставлялася на продаж з 2018 року, але покупців до вчорашнього дня не було.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, стартова ціна лота – 370 млн гривень. Таким чином, виходить, що землю продали без боротьби. Поруч з ділянкою розташоване Міністерське озеро, затока з причалом, зелена зона, що підходить для заняття спортом і відпочинку, станція метро "Героїв Дніпра".

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук