У Канаді зафіксували рекордний місячний спад цін на житло

Ціни на житло у Канаді у вересні впали на 3,1% порівняно із серпнем, що є найзначнішим показником із 1999 року.

Як повідомляє Reuters, посилаючись на дані Teranet – National Bank National Composite House Price, вересневе падіння цін виявилося найбільшим у місячному вимірі з моменту запуску індексу в 1999 році, тоді як зростання цін у річному обчисленні продовжувало сповільнюватися.

Так, індекс, який відстежує повторний продаж будинків на одну родину на основних канадських ринках, показав, що ціни впали на рекордні 3,1% у вересні порівняно з серпнем, на чолі з різким зниженням у Торонто та Гамільтоні, Онтаріо.

За даними аналітиків, ринковий індекс порівняно з піковими показниками у травні у вересні просів на 7%. При цьому в деяких мегаполісах падіння були більшими: у Гамільтоні він знизився на 13,5%, а в Торонто на 11,1%.

Проте варто зазначити, що ціни на житло все ще вищі, ніж рік тому. Порівняно з вереснем минулого року зростання склало 6%. Індекс Teranet відстежує закриття угод, тому він зазвичай відстає від даних про продаж рієлторів на три-п'ять місяців.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, за даними аналітиків швейцарського банку UBS, у канадському Торонто на ринку нерухомості виникла небезпека появи так званої "мильної бульбашки". Так, у Канаді рекордно низькі іпотечні ставки під час пандемії коронавірусу призвели до масової видачі кредитів населенню. Наразі Банк Канади підвищує відсоткові ставки для боротьби з інфляцією.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

116

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом