У Барселоні заборонять здавати в оренду житло туристам

1 хв

Влада Барселони планує скасувати ліцензії на 10 тисяч квартир, які зараз дозволені для короткострокової оренди іноземним туристам. Про це повідомляє Reuters.

Великий попит короткострокової оренди житла в Барселоні серед іноземних туристів спричиняє зростання орендної плати. За останні 10 років вартість купівлі житла збільшилася на 38%, а ціни за оренду — на 68%. Місцеві жителі скаржаться, що не можуть дозволити собі купити квартиру.

Міністерка житлового будівництва Іспанії Ізабель Родрігес повідомила, що підтримує рішення влади Барселони. При цьому барселонська асоціація туристичних апартаментів APARTUR заявила, що така заборона сприятиме зростанню кількості нелегальних туристичних апартаментів, бідності та безробіттю.

Місцева влада Барселони зазначила, що збереже "жорсткий" режим перевірок для виявлення потенційних нелегальних туристичних апартаментів, коли заборона набуде чинності.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Амстердам заборонив будувати нові готелі через великий наплив туристів. Дозвіл на спорудження готелю можна буде отримати лише у випадку закриття іншого.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

482

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом