Світові інвестиції у нерухомість досягли 67%

Понад 67% світових активів зберігається у нерухомості, а 20% – в інвестиційних фондах. Відповідний звіт надала нью-йоркська консалтингова компанія McKinsey, передає Business day.

Відповідно до звіту, зростання світового чистого добробуту було зумовлено трьома основними компонентами: бумом будівництва нерухомості та зростанням її вартості, характерним для всіх країн, крім Японії; зростанням вартості корпоративних активів та інвестицій у них, особливо в Китаї та Мексиці; а також зростання чистих фінансових активів.

Найбільш значне зростання інвестиційної привабливості в нерухомість було відзначено в Австралії, Канаді, Франції, Швеції та Великій Британії. У Китаї спостерігалося найбільше зростання цін на житло, але при цьому спостерігалося і значне зростання ВВП, внаслідок чого подорожчання нерухомості по відношенню до ВВП було скромнішим.

"У всіх країнах, крім Китаю та Японії, нерухомість забезпечила не менше 50% зростання чистої вартості по відношенню до ВВП", - йдеться у звіті McKinsey.

На думку аналітиків, зростання урбанізації та збільшення чисельності населення у світі є одними з причин високого попиту на нерухомість і, як наслідок, зростання цін на землю та будинки. Крім того, висока вартість будівництва, в порівнянні з іншими секторами економіки, роблять нерухомість одним із найпопулярніших об'єктів для інвестування. Крім того, як з'ясували експерти, житловий підсектор світового ринку нерухомості отримав найбільший обсяг інвестицій у період з 2000 до 2020 року.

Окрім нерухомості велику популярність користується і інвестиції в землю. Перевірка показала, що земельний банкінг згодом продемонстрував свою стійкість до потрясінь. Чи то рецесія, як у 2016 році в Нігерії, чи пандемія коронавірусу, ціни на землю залишаються незмінними.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше експерт у галузі нерухомості Вікторія Берещак розповіла про найкращі стратегії та підводні камені при інвестиціях у житлову нерухомість.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

1.1т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом