Суд відправив колишнього депутата-забудовника за ґрати

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для колишнього народного депутата-забудовника у вигляді тримання під вартою з можливістю застави в 40,3 млн гривень.

Відповідне рішення ВАКС ухвалив 4 січня.

Як з'ясували слідчі органи, колишній депутат ще у 2012 році оформив 200 млн. гривень кредиту для будівництва житлового комплексу під Києвом. Після того, як у банку в 2019 році виникли проблеми із платоспроможністю, забудовник підлаштував аукціон, за допомогою якого дешево викупив свій іпотечний кредит. Зокрема, за право вимоги на 128 млн. грн. підконтрольна депутату компанія заплатила всього 16 млн. грн. Фінустанова внаслідок таких махінацій втратила в результаті 112 млн. грн.

Правоохоронні органи не розкривають ім'я депутата, проте, за даними ЗМІ, йдеться про Сергія Скуратовського з Радикальної партії. Щоб втілити свій план у життя та організувати протиправне відчуження права вимоги банку, зловмисник залучив до схеми начальника відділення Головного слідчого управління СБУ, керівника підрозділу АРМА, керівництва держпідприємства "СЕТАМ", а також оцінювачів. У прокуратурі з'ясували, що організована група використовувала фальшиві офіційні документи.

Свого часу Скуратовський очолював комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше ВАКС продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 12 лютого з альтернативою застави в 100 млн гривень для колишнього народного депутата Максима Микитася. Його підозрюють у спробі підкупу мера Дніпра Бориса Філатова. За даними правоохоронців Микитась запропонував рекордний хабар у 22 млн євро.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

130

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом