Скільки квартир ввели в експлуатацію в Україні за перші пів року

У першому півріччі 2023 року в Україні ввели в експлуатацію 44,3 тисяч нових квартир. При цьому 34,3 тисячі з них перебували у багатоквартирних будинках та таунхаусах.

Відповідні дані надала Державна служба статистики.

Традиційно найбільше квартир збудували у Києві. Так, за перші півроку в столиці ввели в експлуатацію 7793 квартири у багатоквартирних будинках та 54 – в одноквартирних будинках.

Друге місце за кількістю нового житла посіла Вінницька область, в якій за півроку ввели в експлуатацію 7058 квартир у багатоквартирних будинках та таунхаусах та 407 одноквартирних будинків.

На третьому місці – Київська область, квартирний фонд якої за шість місяців поточного року виріс на 4773 квартири у багатоквартирних будинках та на 2208 одноквартирних будинків.

Нагадаємо, що за весь 2022 рік в Україні було введено в експлуатацію 92,6 тисячі нових квартир, з яких 74,3 тисячі розміщувалися в багатоквартирних будинках і таунхаусах, а 18,3 тис. - в одноквартирних будинках.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в Україні за перші три місяці цього року ввели в експлуатацію 24 905 квартир, при цьому у низці областей через війну з росією не було введено в експлуатацію жодної квартири.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

454

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом