Скандальний забудовник отримав під Одесою безкоштовно 5 га землі

Таїровська селищна рада незаконно передала фірмі одеського забудовника Валентина Могильникова безкоштовно 5,2 га землі, який прославився у різноманітних будівельних скандалах.

Про це порталу НЕРУХОМІ повідомили джерела у правоохоронних органах.

Так, встановлено, що Таїровською селищною радою на порядок денний 18-ї сесії 22 січня 2022 року було внесено питання "Про затвердження істотних умов договору будівництва об'єкта нерухомого майна та договору суперфіцію".

Це питання підтримали присутні на сесії депутати, проте на сайті Таїровської селищної ради відсутнє розміщення проєкту відповідного рішення та безпосередньо саме рішення.

Як зазначають правоохоронці, рішення було ухвалено без оголошення змісту самого договору, що є грубим порушенням норм Закону "Про місцеве самоврядування в Україні", свідчить про явну протиправність цього рішення, ухваленого без інформування громади та без урахування інтересів думки її членів.

Так, на підставі попереднього рішення селищної ради (№ 303 – VIII від 04.11.2021 року), комунальне підприємство "Лиман" отримало у постійне користування земельну ділянку площею 5,2470 га у смт Таїрове, на вулиці 40-річчя Перемоги, 63. За однієї з умов підприємство фактично звільняється від плати за земельну ділянку.

Тому виходить, що за договором суперфіція, який був укладений незаконно і невідомо на підставі чого, приватній компанії ОК "Граніт" було передано 5,2 га землі безкоштовно.

При цьому в договорі не визначено умов реалізації забудовником нового житла та комерційної нерухомості, з урахуванням інтересів громади. Враховуючи, що договір суперфіція укладено строком на три роки, громада три роки не отримуватиме плату за земельну ділянку.

За даними порталу YouControl, одним із засновників ОК "Граніт" є відомий в Одесі забудовник Валентин Могильников. Він прославився завдяки численним довгобудам: ЖК Акапулько-2 ЖК Академмістечко на Говорова, апартаментів Клаб Марін на 411 батареї. Також він відомий завдяки зведенню висоток на Дачі Ковалевського, 91. На ділянці вирубали майже всі дерева. Забудовник стверджує, що зводить готель, оскільки Генплан та зонінг забороняють будувати у цьому місці житло. За це у ЗМІ Могильників отримав прізвисько "будівельний аферист і промисловий браконьєр".

В Одесі та Чорноморську з ним також пов'язують будівельні компанії "ДП Жилбуд", "МВДім", ОК "Граніт", "Граніт-2".

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

175

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом