Що буде з недобудовами: в Україні проведуть інвентаризацію проблемних ЖК

Мінрегіон розробив проєкт постанови щодо проведення інвентаризації об'єктів незавершеного житлового будівництва.

Про це розповіла заступниця міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська, повідомили у пресслужбі відомства.

"Формування переліку об'єктів незавершеного житлового будівництва – крок на шляху до вирішення хворобливого питання довгобудів. Ця проблема вимагає чіткого розуміння поточної ситуації, інвентаризації таких об'єктів та перевірки їх техніко-економічного стану. Йдеться про повну картину у розрізі всіх областей України", - зазначила чиновниця.

Згідно з документом, усі облдержадміністрації та мерії зобов'язуються створити списки неприйнятих в експлуатацію житлових комплексів та сформувати стосовно кожного з таких об'єктів інвентаризаційну справу. За законодавством визначено відповідальність органів місцевого самоврядування щодо організації держконтролю за дотриманням договірних зобов'язань забудовниками, діяльність яких пов'язана із залученням коштів фізичних осіб на будівництво багатоквартирних житлових будинків.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влітку минулого року було створено Міжвідомчу робочу групу з питань сприяння постраждалим інвесторів у добудові об'єктів незавершеного житлового будівництва. Робочій групі вдалося підготувати постанову уряду щодо інвентаризації недобудов, за доопрацювання документа взялися потім у Мінрегіоні. Тепер його мають розглянути під час засідання Кабміну. Як заявляв тодішній заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, ця ухвала виведе у законодавче поле питання того, як треба інвентаризувати незаконні забудови, щоб вони відображалися в державному реєстрі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

365

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом