Програма "єОселя" отримала фінансування у повному обсязі

Державна програма іпотечного кредитування "єОселя" отримала фінансування у повному обсязі і вже до кінця цього року близько 10 тисяч сімей зможуть оформити кредит на покупку житла.

Про це порталу НЕРУХОМІ повідомили у пресслужбі держкомпанії "Укрфінжитло".

Завдяки залученим коштам, на пільгову іпотеку можуть розраховувати навіть українці, яким раніше було відмовлено, для цього їм потрібно подати заявку повторно. За словами голови Мінекономіки Юлії Свириденко, держава шукає можливості, щоби максимально задовольнити попит українців.

"Ми побачили, яким великим попитом користується програма серед людей. Вони хочуть будувати своє життя в Україні, попри війну. Тому уряд з "Укрфінжитлом" знайшли можливості та залучили додаткові кошти на програму – як на відкритому фінансовому ринку, так і із залученням кредитів. Продовжуємо працювати, щоб у майбутньому до цього напряму прийшли й міжнародні інвестиції", - заявила вона.

Сьогодні для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, учителями, медиками та вченими "Укрфінжитло" продовжить компенсувати частину відсотків. Вони зможуть придбати квартиру під 3% річних на вторинному чи первинному ринках. Для інших категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%.

Подати заявку можна лише за допомогою мобільного застосунку "Дія". Детально про те, як це зробити, читайте тут. Темпи видачі кредитів збільшились у травні, коли програма почала відновлювати фінансування завдяки додатково залученим коштам. Реалізують програму "єОселя" Мінекономіки, Мінцифри, "Укрфінжитло" у застосунку "Дія".

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, нещодавно до іпотечної держпрограми приєднався Укрексімбанк. Тепер у програмі беруть участь шість банків, що розширить можливості для позичальників, які бажають придбати житло або покращити житлові умови.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

187

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом