Під час відновлення Бородянки на Київщині "зникли" майже 20 млн грн

1 хв

Держаудитслужба виявила порушення на 19,8 млн гривень під час відновлення деокупованого селища Бородянка в Київській області. Про це повідомляється на сайті Держаудитслужби.

Основне порушення на 14 млн гривень — відсутність металопластикових вікон. Їх мала встановити селищна рада в рамках відновлення населеного пункту. Також відновлення вікон та дверей проводили за цінами набагато вищими, ніж ринкові. Суму збитків оцінюють у майже 20 млн гривень.

На ремонт пошкоджених будинків було надано грошову допомогу на 2,6 млн гривень. Проте аудитори знайшли і тут порушення, через яке відбулося фактичне подвоєння цієї суми. 

“Подібний підхід неефективного використання державних коштів стає причиною того, що окремі особи отримують подвійне фінансування коштом інших платників податків”, — йдеться у повідомленні.

Інформацію про проаналізовані порушення передали до Офісу генерального прокурора, щоб притягнути винних до кримінальної відповідальності.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Бородянська селищна рада уклала зі скандальною Терра Проджект чотири договори, за якими компанія мала провести капремонт житлових будинків, які постраждали внаслідок обстрілу російських окупантів. Загальна вартість договорів склала 4,7 млн гривень.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

965

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом