Окупанти тікають із Криму? На ринку нерухомості зросла кількість пропозицій

В окупованому Криму за останні три тижні кількість пропозицій на ринку нерухомості зросла на 10%. При цьому, за прогнозами рієлторів, через вдалу атаку по Керченському мосту, цифри зростуть ще у 2-3 рази.

Як повідомив партнер консалтингової компанії SV Development Сергій Степенко через останні події, кількість пропозицій на ринку житла півострова збільшиться щонайменше на 20 – 30%, передає НВ.

Так, у місцевій базі агентства нерухомості "Світ квартир" виставлено 36,5 тисяч пропозицій про продаж. Це на 10% вище за кількість оголошень в порівнянні з серединою минулого місяця. Очевидна причина успішні атаки українських військових та провал планів кремлівського диктатора.

Панічні настрої почали наростати у серпні, коли у Джанкої, на російській військовій базі поряд із Саками, пролунали перші вибухи. Попри те, що кількість продавців житла зросла, охочих придбати нерухомість не додалося.

За даними кримської ріелторсько-консалтингової компанії REM Navigator, ціни на нерухомість у Криму знизилися на 27% порівняно з початком 2022 року. Більше поки що падіння зафіксували в лютому – на 14%. Водночас Степенко прогнозує, що реальні ціни на житло після вибуху на Кримському мосту знизяться ще на 20%.

У Сімферополі двокімнатну квартиру площею 44 квадратні метри на проспекті Кірова продають за $137 тисяч. Двокімнатна квартира площею 39 квадратних метрів на перетині вулиць Чехова та Севастопольська із закритим двором та на відстані двох хвилин пішки до центру міста з ремонтом можна купити за $74 тисячі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, масовий продаж нерухомості в окупованому Криму раптово розпочався 10 березня після тривалого затишшя на ринку. За інформацією Офісу президента, окупанти вивозять із півострова сім'ї працівників ФСБ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

110

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом