Огляд виданих документів у Реєстрі будівельної діяльності з 31 липня по 6 серпня

7 хв

Огляд нових об'єктів, що почали будувати та що ввели в експлуатацію минулого тижня з 31 липня та по 6 серпня.

Команда порталу повністю відслідковує Реєстр будівельної діяльності, вивчаючі переліки усіх виданих документів. Експерти НЕРУХОМІ стежать за ринком житла, за будівництвом торговельної, складської, готельної та виробничої нерухомості. Також дізнаєтесь, хто стоїть за тим чи іншим резонансним будівництвом.

Житлова нерухомість

Дозвіл надано

Львівська область. ДІАМ надала дозвіл на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом по вул. Львівській в місті Миколаєві Стрийського району. Передбачено будівництво 7-8 поверхового трисекційного житлового будинку на 89 квартир з вбудованими громадського призначення приміщеннями і підземним паркінгом. Замовник: ТОВ "Перша миколаївська будівельна компанія", генпідрядник: Колективне підприємство "Вектор".

Вінниця. Мікрорайон "Академічний“ від Концерн Поділля. ДІАМ надала дозвіл на будівництво багатоквартирного житлового будинку №2 у 6-8 поверхів на 127 квартир (забудови ІІІ кварталу житлового району "Академічний") на вул. Андрея Шептицького. Замовник: концерн "Поділля", генпідрядник: ТОВ  "БМУ-3". За будівництвом стоїть  ексдепутат Вінницької облради Тимофій Гіренко.

Чернівці. ЖК Родинна казка від City of Dreams на пров. Смотрицького, 4.  ДІАМ надала дозвіл на будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом (І черга). Планується спорудження 7-9 поверхового будинку на 100 квартир.

Чернівці. ЖК Comfort City  від City of Dreams на вулиці Руській, 219г. Замовник: ГУ Національної поліції в Чернівецькій області, генпідрядник: ТОВ "Агентство з економічного розвитку та транскордонного співробітництва" (40117191).

Житомирська область. ЖК Мрія на Покровській від CBP на вул. Рихліка Євгена 15/6  у селі Оліївка Житомирської області. ДІАМ надала дозвіл на будівництво багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями (ІV черга). Замовник: ТОВ  "Комфортбудплюс" (39822995), генпідрядник: ТОВ "ЗВС"(40761517).

Волинська область. ДІАМ надала дозвіл на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими комерційними приміщеннями (незавершеного будівництва терапевтичного корпусу лікарні літера А-5 будівельною готовністю 54 %) що знаходиться за адресою: вул.Паркова, 22а, у місті Горохові Луцького району. Планується спорудження чотириповерхового будинку на 54 квартири. Замовник та генпідрядник: ПП "Форест-Україна”.

Відмова у дозволі

Київська область. ЖК Атмосфера від Molodist на вул. Європейській у Бучанському районі у місті Вишневе. 

Підстава для відмови: договір генерального підряду оформлений з порушенням вимог законодавства та не завірений замовником; проєктна документація яка завантажена до системи ЄДЕССБ міститься не в повному обсязі та оформлена неналежним чином; додаток до заяви містить витяг з Держреєстру речових прав (ДРРП) на нерухоме майно щодо наявного права власності або землекористування, але в прикріплених документах він відсутній; відсутня інформація, ким видані МУО та дата видачі; відомості щодо земельної ділянки в реєстрі ЄДЕССБ містить різну інформацію, ніж ту яка зазначена в заяві про видачу дозволу тощо. 

Львів. Місцевий орган ДАБК  двічі відмовив у наданні дозволу на будівництво  ЖК AUROOM LOUNGE від AUROOM на вул. Під Голоском.

Підстави для відмови: відсутня можливість реєстрації дозвільного документа; генеральний план розроблений з порушенням вимог ДСТУ Б А.2.4-6:2009 "Правила виконання робочої документації генеральних планів"; проєкт розроблено з порушенням ДБН А.2.2-3-2014 "Склад та зміст документації на будівництво" (в частині масштабування); невідповідність ТЕП загальної площі поверху до зазначеної площі забудови.

Тернопіль. Місцевий орган ДАБК відмовив у видачі дозволу на будівництво багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення  по вул. Чернівецька. Замовник: ОК "ЖБК "Головацького, 1", генпідрядник: ТОВ "Тернобудінвест" (40833261).

Підстави для відмови: відсутня копія документа, що посвідчує право користування земельною ділянкою; проєктною організацією передано відповідну документацію у якій не зазначені МУО зі змінами.

Івано-Франківська область. Місцевий орган ДАБК надав відмову на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення  на  вул. Івана Новодворського, 15а у  Коломиї. 

Підстави для відмови: у наказі про призначення осіб, які здійснюють технічний нагляд не вказана дата документа; замовником у заяві на видачу дозволу не вказані відомості про черги будівництва/пускові комплекси. Замовник: ОК  "ЖБК  "Біля озера", генпідрядник: ТОВ "Файнобуд-1”.

Прийнято до експлуатації

Черкаси. ЖК City Park від Аргіліт на розі вул. Козацькій та вул. Героїв Дніпра (VI  черга).  Місцевий орган ДАБК прийняв до експлуатації будинок № 5 на вул. Козацька, 27 (черга V).  Замовник: ТОВ "ЧеркасиБуд 17", генпідрядник: ТОВ "Аргіліт".

Хмельницький. IQ Center на пров. Нижній Береговий, 1 та провулку Верхній Береговий,11. Замовник - ТОВ "В.І.БУД".

Відмова у прийнятті до експлуатації

Київ. ДІАМ надала відмову ЖК O2 Residence від Saga Development  на 22 км Харківського шосе  у Дарницькому районі. За будівництвом стоїть ексзаступник керівника Департаменту містобудування КМДА Андрій Вавриш.

Підстави для відмови: відсутні паркомісця, в тому числі для МГН; відсутнє контрастне виділення скляних прорізів вхідних груп; не змонтована пожежна сигналізація; не наданий доступ до ліфтів; не наданий акт готовності ліфтової частини, акт приймання до експлуатації будинку №3; на сходових маршах відсутні контрастні смуги/шрифт Брайля; не виконаний благоустрій; не змонтовані поквартирні лічильники обліку тепла та пожежний гідрант; система водопостачання та каналізації не відповідає проєкту; індивідуальний тепловий пункт не підключений до котельні;  не укомплектовані пожежні кран-комплекти; не змонтований загальний лічильник обліку тепла та датчики концентрації газу у котельні; не наданий акт монтажу зовнішнього газопостачання, акт монтажу та випробовування протипожежного водопроводу; не змонтовано КТП/ТП;  скоригована проєктна документація відсутня в е-системі.

Одеська область. ЖК Парк Морський  на вул. Горбатко, 4, 6  у місті Южне (1, 2 п.к). Замовник: ОК  "ЖБТ  "Парк морський".

Підстави для відмови: відсутні відомості про сплату пайової участі відповідно до договору про пайову участь від 16.12.2019р. №39/21-01-41; технічна інвентаризація TI01:0999-8944-8379-7169 (Редакція №1) не має повноти даних.

Одеська область. ЖК Ventum від Materik на вул. Академіка Сахарова, 11 у селі. Крижанівка Лиманського району. 

Підстави для відмови: ТП, до якої передбачено підключення, фактично відсутня; не в повному обсязі надана виконавча документація: не наданий акт прийняття мереж зовнішнього електропостачання, акт підключення будинку до ТП і забезпечення постійного електропостачання; відсутні заходи щодо доступності для маломобільних груп населення: не облаштовані паркомісця в підземному паркінгу, частково відсутні тактильні елементи, тактильні інформаційні покажчики, відсутнє маркування прозорих елементів вхідних груп, поручні на пандусах.

Івано-Франківська область. ДІАМ надала відмову у прийнятті до експлуатації реконструкції приміщення торгового комплексу з житловими та офісними приміщеннями на вул. Степаняка, 2. у селі. Дзвиняч, Богоридчанського району. 

Підстави для відмови: не в повному обсязі завершені внутрішні опоряджувальні роботи: частково не оздоблені стіни та підлога на сходових клітках, у декількох квартирах невстановлені вхідні двері, котли та сигналізатори; частково не встановлені поручні на балконах у житлових квартирах; не в повному обсязі виконані роботи щодо забезпечення доступності до об’єкта для маломобільних груп населення: проектною документацією передбачено встановлення трьох пандусів, на об'єкті (один, немає пониження рівня бордюрів між проїжджою частиною та пішохідною зоною, не встановлено підйомник); відсутні порошкові вогнегасники на кожному поверсі; не встановлено наявність підземного пожежного резервуара. Замовник: Богдана  Саїв.

Комерційна нерухомість

Львів. Спортивный комплекс "Електрон". Місцевий орган ДАБК відмовив у видачі дозволу на реконструкцію будівлі спортивного комплексу під літерою “А-3“ на вул. Генерала Чупринки, 130. Замовник: ТОВ "Електрон-Спорт” входить до групи  Карпати-Інвест (ключові особи Тетяна, Сергій і Людмила Петрук) КУА "Карпати-Інвест" – професійний учасник фондового ринку України, в управлінні компанії знаходиться 20 інвестиційних фондів.

Львівська область. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на будівництво багатофункційної будівлі на 1053 кв.м на  вул. Бандери у Трускавці. Замовник:  ФОП Наконечний Ігор Володимирович

Київська область.  ДІАМ надала дозвіл на будівництво логістично-складського комплексу з торгівельними приміщеннями на 37 743 кв.м. в адміністративних межах  Софіївсько-Борщагівської сільської ради. Замовник: ТОВ  "Eco-Автотехнікс". Входить до групи компаній AutoDistribution Ukraine (AD Україна) – національний оператор в імпорті та дистрибуції автомобільних запчастин, компонентів, робочих рідин та аксесуарів. Ключові особи – Віктор Альошин та Володимир Страшенко.

Складська нерухомість

Львівська область. Склад у поштово-логістичному комплексі на 6110 кв.м. ДІАМ надала дозвіл на будівництво поштово-логістичного комплексу на вул. Дорожна, 60 у селі Пасіки Зубрицькі Львівського району (I черга). Замовник: ТОВ "Порт Львів”, входить до Західної інвестиційної групи (WIG) - ліцензований професійний учасник фондового ринку. Ключова особа – Зорян Михайляк.

Хмельницька область. ДІАМ надала дозвіл на реконструкцію цілісного майнового комплексу для розміщення зерносховища на 4798 кв.м на вул. Вокзальній, 1 у селі Кременчуки. Замовник: ТОВ "Епріцентр К". За будівництвом стоїть екссекретар Київради Гали́на Гере́га.

Львівська область. Місцевий орган ДАБК прийняв до експлуатації адміністративну будівлю на 4729 кв.м на території ТзОВ "Яблуневий дар"  на вул. Львiвській, 274а у місті Городок. Замовник: ТОВ "ТБ Фрут капітал". За будівництвом стоїть Тарас Барщовський. Бізнесмен входить до сотні найбагатших людей в Україні. Власник групи фірми T.B. Fruit (переробник фруктів і ягід).

Київська область. Місцевий орган ДАБК прийняв до експлуатації реконструкцію виробничо-складського комплексу на 18300 кв.м на вул. Соборній, 72 у місті Васильків. Замовник: ТОВ "ДНМ-Ріелті".

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

303

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом