Один із найбільших шведських девелоперів згортає бізнес у росії

Шведська девелоперська компанія Bonava продає бізнес у росії, підписавши відповідні угоди. Угода має завершитися протягом найближчого часу.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Як розповіли представники забудовника, сума угоди складе 98 млн євро, закрити її планують протягом пів року. Відхід з російського ринку призведе до втрат девелопера у розмірі 27 млн євро.

Шведський девелопер йде з російського ринку

За словами головного виконавчого директора Bonava Пітера Валліна, таке рішення компанія ухвалила через агресивну зовнішню політику росії. "Нам було важливо знайти рішення, що враховує безпеку наших співробітників та партнерів, і цей продаж враховував ці фактори", - розповів він.

Як відомо, Bonava – це одна з найбільших девелоперських компаній у Швеції. Забудовник ухвалив рішення про згортання бізнесу в росії ще в березні цього року, тоді як кремль вирішив розв'язати війну в Україні. На частку продажів Bonava у 2021 році в росії припало 5% загальної виручки компанії за рік.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше всесвітньо відомі архітектурні студії Zaha Hadid Architects, David Chipperfield Architects та MVRDV заявили, що згортають свої проєкти в Росії через війну в Україні.

Архітектори засуджують агресію Росії проти українського народу. Зокрема, дії президента володимира путіна засудили до David Chipperfield і зупиняє всю свою роботу в Росії. Серед поточних проєктів бюро – реконструкція будівлі Центрального телеграфу у Москві.

Піти з російського ринку вирішило і британське агентство нерухомості Savills, яке є одним із найбільших у світі.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук