Німецький Knauf змусили піти з російського ринку


Найбільшого у світі виробника будівельних матеріалів Knauf змусили піти з російского ринку після виходу журналістського розслідування, щодо сприяння цієї компанії забудові в окупованому Маріуполі. Про це пише Business Insider.

"На тлі поточних подій Knauf Group вирішила відмовитися від свого бізнесу в росії після більш ніж 30 років роботи", – йдеться в повідомленні компанії.

У ньому наголошується, що перехід компанії під місцеве управління дозволить "надалі зберегти робочі місця для більш ніж 4000 співробітників". Компанія вирішила передати місцевому менеджменту весь бізнес, включно з видобутком сировини, виробництвом та продажем, щоб зберегти робочі місця для понад 4000 співробітників. За деякими джерелами, Knauf Group вже повідомила російський уряд, що виходить з бізнесу.

Офіційно у Knauf не назвали конкретних причин згортання бізнесу у росії. Нещодавно концерн, обіг якого у 2022 році становив 15,4 млрд євро, знову потрапив під шквал критики через роботу у рф, а також в окупованому росією українському Маріуполі.

Knauf присутня на російському ринку з 1993 року і за цей час вклала у нього понад 1,65 млрд євро. У компанії в росії десять дочірніх підприємств, 20 заводів та майже 30 ресурсних центрів, близько 4000 працівників.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, на початку повномасштабного вторгнення Британське агентство нерухомості Savills, яке є одним із найбільших у світі, одне з перших вийшло з російського ринку. Як стало відомо, компанія розірвала партнерські відносини із російським представництвом Intermark Real Estate.
 

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

266

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом