На ринку оренди житла в Україні зростають попит та ціни

В Україні почали зростати ставки на оренду житла, а кількість пропозицій на ринку почала стрімко скорочуватися.

Про це повідомили аналітики OLX Нерухомість.

Так, за перший тиждень осені кількість пропозицій у найбільших містах України зменшилась від 10 до 23%.

У Києві станом на початок серпня налічувалося 26 658 оголошень, але вже на початку вересня їхня кількість знизилася до 20 569 штук (на 23%). В Одесі місяць тому було 12 490 пропозицій щодо оренди квартир, порівняно з вереснем їхня кількість зменшилася до 10 236 штук (на 18%). У Львові зміни на ринку відбулися найменш помітно порівняно з іншими обласними центрами, де не ведуться активні бойові дії, кількість оголошень тут зменшилась на 10%.

У вересні найбюджетніші варіанти квартир знаходилися в межах 5500 гривень на місяць, у західних обласних центрах, таких як Луцьк чи Рівне, можна знайти житло за 7500 гривень на місяць. Але найдорожчі варіанти сьогодні в Ужгороді. Тут однокімнатні квартири здаються по 16 500 на місяць.

В Одесі та Дніпрі оренда однокімнатної квартири протягом першого тижня вересня вже збільшилася на 600 грн порівняно з першим тижнем серпня. У столиці цінник збільшився на 1000 грн, а у Львові — на 1600 грн.

За прогнозами аналітиків, ціни на орендне житло, швидше за все, зростатиме в найближчій перспективі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, за прогнозами рієлторів оренда житла в Києві та Одесі найближчим часом може зрости вже на 10-15%, у ці міста повертаються біженці, які раніше виїжджали за кордон, а також приїжджають сюди і з окупованих територій. Тим часом ринок орендної нерухомості в західних регіонах країни стабілізувався

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

118

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом