Криза у Криму: після підриву Керченського мосту на півострові зник цемент

В окупованому Криму виник гострий дефіцит із цементом, після того, як вибухом був частково зруйнований Керченський міст.

Як повідомляють "Крим Реалії", більша частина цементу завозилася до кримських магазинів на вантажівках із Краснодарського краю. Однак вибух на мосту порушив логістику, причому місцевий виробник цементу працює лише на потреби міноборони рф.

Як зазначається, з 8 жовтня постачання почало сильно лихоманити, а на початку листопада на півострові виник стійкий дефіцит. Ні для кого не секрет, що цемент є одним з основних будівельних компонентів, який використовується у виробництві бетону, будівельних блоків та різних сумішей. Тому його нестачу насамперед відчули різні будівельні компанії.

Після підриву Керченського мосту його частково відкрили для легкового транспорту, вантажівки потрапляють на окупований півострів поромною переправою. Зважаючи на такі складнощі, нерідко на березі виникає черга майже на тиждень.

Періодичний дефіцит цементу в Криму спостерігався і раніше, проте цього разу він носить значно серйозніший характер.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у Криму в жовтні кількість пропозицій на ринку нерухомості зросла на 10%. При цьому, за прогнозами рієлторів, через вдалу атаку по Керченському мосту, цифри в найближчій перспективі можуть зрости ще у 2-3 рази.

Панічні настрої почали наростати у серпні, коли у Джанкої, на російській військовій базі поряд із Саками, пролунали перші вибухи. Попри те, що кількість продавців житла зросла, охочих придбати нерухомість не додалося.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

114

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом