Коли можна буде інвестувати у житлову нерухомість: поради експерта

Нерухомість – є однією з небагатьох галузей в Україні, куди можна буде інвестувати найближчим часом.

Про це заявив засновник та керуючий партнер компанії HUG's Ерік Найман, під час онлайн-конференції URE Club.

За його словами, попри воєнний час та складний стан, завжди можна знайти куди вкласти власні активи. "Час інвестувати є завжди, немає поганого чи хорошого часу, є погані чи добрі активи", – наголосив Найман.

Один з варіантів, куди можна буде інвестувати – нерухомість. Але, як зауважив експерт, це краще робити не зараз, а навесні наступного року. Що стосується комерційної нерухомості, то Найман порадив утриматися від інвестицій в офіси. А ось вкладення коштів в складські приміщення, можуть бути куди цікавішими, але поки літають активно ракети, з цим теж варто почекати.

"Що стосується житлової нерухомості, інвестиції можливі в житло у Києві, оскільки тут розуміємо, що відбувається концентрація міграційних потоків, а зупинка будівництва – це лише тимчасове явище і ціна питання по чому купувати", - прокоментував Найман.

Він додав, що в економіці ринок нерухомості не встигає за ринком акцій: він пізніше починає падати та зростає пізніше. Активне відновлення та зростання ВВП відбудеться як тільки закінчиться війна та закордонні інвестиції хлинуть в Україну.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, згідно зі звітом НБУ, будівельні компанії мають найстриманіші оцінки своєї діяльності серед підприємств усіх секторів економіки в умовах ескалації військового конфлікту, який розв'язала російська федерація. Як зазначили аналітики НБУ, посилилися очікування зменшення обсягів будівництва, нових замовлень, закупівлі сировини та матеріалів. На відміну від попередніх двох місяців, респонденти очікують зменшення обсягів закупівлі послуг підрядників.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

114

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом