Інвестиції в столичну нерухомість скоротилися на 13,5%

Інвестиції в нерухомість Києва минулого місяця впали на 13,5% у порівнянні з березнем і склали $28,4 млн.

Про це повідомила генеральний директор агентства нерухомості "Благовіст" Олена Біберова, передає Інтерфакс-Україна.

За її словами, ринок зараз активний, кількість заявок на квартири вартістю від $150 тисяч зросла у три рази. При цьому кількість пропозицій обмежена, а попит постійно зростає, що підігріває вартість нерухомості.

Як повідомила Біберова, угоди з недорогими квартирами, вартістю до $50 тисяч, в квітні склали 14% від загального числа. "У цій категорії купувалися в основному 1-2-кімнатні квартири: найбільше в Дніпровському, Дарницькому, Шевченківському районах столиці. При цьому угоди з квартирами становили основну частку", - підкреслила експерт.

Яка ситуація на ринку нерухомості в Києві
pixabay.com

Найдоступнішими варіантами, купленими в квітні, були будинок в селі Білогородка, площею 93 "квадрати" з ділянкою в 4 сотки (за $ 47 тисяч), однокімнатна квартира в Дніпровському районі Києва площею 32 "квадрати" (за $37 тисяч) і трикімнатна квартира на Троєщині площею 55 "квадратів" (за $50 тисяч).

Основна частина операцій з нерухомістю – близько 48% – припадала на сегмент від $50 до $ 100 тисяч. "Тут переважають 2-3-кімнатні квартири у Солом'янському, Подільському, Дарницькому районах Києва", – повідомила глава агентства з нерухомістю.

Цінова категорія від $100 до $250 тисяч за підсумками квітня склала 32%, а понад $250 тисяч – склала 6%. При цьому найдорожчою нерухомістю, купленою в квітні, була квартира площею 155 "квадратів" на вулиці Буславскій у Печерському районі за $720 тисяч.

Згідно з офіційними даними агентство "Благовіст" було засноване у 1993 році, входить в корпорацію First Realty Group.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в найбільших містах України кількість новобудов з січня 2020 року по березень 2021 року зросла на 28%. За цей період побудували близько 390 нових об'єктів. Лідером традиційно став Київ – 109 об'єктів. При цьому ввести в експлуатацію в столиці вдалося лише 36 об'єктів.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук