Е-систему у сфері будівництва запустили у режимі "промислової" експлуатації

Єдина державна електронна система у сфері будівництва відновила роботу з 1 грудня, проте деякі опції недоступні, тому вона працює у так званому режимі "промислової" експлуатації.

Відповідний крок передбачено розпорядженням Кабінету міністрів від 20 травня 2020 року, повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку громад та територій.

Згідно з визначеними законодавством умовами, буде продовжено розвиток нових інструментів та електронних сервісів у ЄДЕССБ. Зокрема, нових автоматизованих робочих місць користувачів, розширення автоматичних перевірок та покращення внутрішньої навігації.

У Мінрегіоні нагадали, що частина опцій публічного порталу ЄДЕС обмежена на час дії в Україні військового стану.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, вперше Єдина державна електронна система у сфері будівництва стартувала стартувала влітку 2020 року.

Нещодавно архітектори звернулися до влади з вимогою поновити доступ до Єдиної державної системи у сфері будівництва. За їх словами, з середини літа у них заблоковано доступ до е-системи, що по суті позбавляє роботи сьогодні. Порядок ведення е-системи було змінено рішенням Кабінету Міністрів на засіданні 27 серпня.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

117

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом