Для забудовників подорожчали деякі послуги: за що доведеться доплачувати

З 1 липня зросла вартість сертифікатів, які видаються при прийнятті в експлуатацію добудованих об'єктів.

Про це порталу НЕРУХОМІ повідомили у пресслужбі Держінспекції архітектури та містобудування.

Як відомо, вартість сертифікатів прив'язана до прожиткового мінімуму, який також зріс із 1 липня. Так, вартість сертифіката для об'єктів із середнім класом наслідків (СС2) становить 4,6 прожиткових мінімумів і наразі документ подорожчав до 11 960 гривень. Для об'єктів зі значним класом наслідків (СС3) вартість сертифікатів тепер складатиме 13 520 грн (5,2 прожиткових мінімумів).

Як відомо, з 1 липня в Україні зросла мінімальна зарплата та прожитковий мінімум, що передбачено держбюджетом за 2022 рік. Так прожитковий мінімум зріс із 2481 грн до 2600 грн.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в Україні всі будівельні об'єкти оцінюють за класами наслідків: незначний, середній та значний. Клас надається об'єкту на етапі проєктування. Проте забудовники часто навмисно встановлюють його не так. Більш детально дізнатися про класи наслідків та які махінації використовують забудовники, можна перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

104

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом