Держмолодьжитло відібрало чергових кандидатів на пільгову іпотеку під 3%

Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву відібрав чергових 500 переможців, які матимуть змогу оформити іпотечний кредит під 3% річних у рамках програми "Житлові приміщення для ВПО".

Про це розповіла заступниця міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська, повідомили у пресслужбі Мінрегіону.

За її словами, ця програма сьогодні є однією з найрезультативніших в Україні, завдяки якій переселенці отримують реальну можливість придбати власне житло.

За умовами програми, кредити переселенцям надаватимуться на строк до 20 років, виходячи з нормативної площі житла (21 кв. м загальної площі на особу та додатково 10,5 кв. м на сім'ю).

Зареєструватись для участі у програмі можна через портал держпослуг "Дія" або в регіональних управліннях Держмолодьжитла. Станом на 1 листопада у відкритому реєстрі кандидатів на отримання кредиту за цією програмою зареєстровано 30 119 заяв.

Загалом за результатами попередніх відборів уже видали 450 іпотечних кредитів на 578 млн грн. Відбір здійснюється за методом комп'ютерної вибірки за допомогою генератора випадкових чисел із застосуванням програмного забезпечення RandomPicker.com. Фінансується програма урядом Німеччини через банк KfW.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Держмолодьжитло почав приймати заяви про надання пільгових іпотечних кредитів з 17 травня 2021 року. Претендувати на отримання гранту можуть переселенці, учасники АТО та ООС. Кредит видається терміном на 20 років під 3% річних. За допомогою кредитів можна купити квартиру чи будинок, збудовані не більше 35 років тому або реконструйовані не більше 25 років тому.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

63

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом