Російські активи на відновлення України: Канада підтримала конфіскацію

Канада підтримала конфіскацію російських активів, які потрапили під санкції, для їх передачі Україні як допомогу при повоєнному відновленні.

Про це йдеться у проєкті бюджету, розглянутому Сенатом минулого четверга, 23 червня, запропонованим прем'єром Джастіном Трюдо, повідомляє Reutrers.

Зокрема, документ пропонує заборонити купівлю житла іноземцям та дає право на конфіскацію та продаж активів, відповідальних за вторгнення Росії в Україну.

Так, конфісковані кошти мають піти на відновлення держави, компенсацію жертвам російської агресії. Документ пройшов верхню палату та стане законом після формальної королівської згоди.

Канада була однією з перших західних країн, яка ввела санкції щодо Росії за її агресію проти України. Уряд Канади ще на початку березня оголосив ембарго на імпорт російської нафти. Загалом Канада наклала санкції на понад тисячу фізичних та юридичних осіб за війну в Україні.

Своєю чергою міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов розповів, що буде створено геоінформаційну систему, яка спростить проведення моніторингу пошкоджень та руйнувань під час війни. Влада зможе об'єктивно оцінювати ситуацію з пошкодженими об'єктами соціальної та критичної інфраструктури та приймати ефективні рішення щодо планування відновлення та розвитку кожного регіону та кожної громади.

"За допомогою такого інформаційного ресурсу як ГІС буде створено базу даних, яка допоможе робити кроки щодо ліквідації наслідків війни та відбудувати Україну. Зокрема, щодо визначення обсягу фінансових ресурсів, необхідних для відновлення об'єктів інфраструктури у розрізі регіонів, районів, територіальних громад та населених пунктів, які постраждали від збройної агресії росії. А також визначення завданих державі збитків для підготовки у майбутньому відповідних позовів проти агресора", - розповів глава Мінрегіону.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, в Офісі президента розповіли про програму компенсації за пошкоджене житло. Також у ОП покроково пояснили процедуру фіксації руйнувань майна.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

89

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом