Рієлтори розповіли, коли у Києві подорожчає оренда житла

У Києві у 2023 році орендні ставки на ринку житлової нерухомості зростуть у середньому на 15%.

Про це розповів президент Асоціації спеціалістів із нерухомості України (ріелторів) Юрій Піта.

За його словами, ціни на ринку залишаться незмінними до весни, а вже навесні почнуть підніматися. Він наголосив, що до березня жодних суттєвих змін не передбачається.

"До весни, десь до березня-квітня, жодних суттєвих змін не буде, а вже навесні ціни таки зростуть. Навесні так завжди було, і цього року не виняток", - заявив Піта.

Великий вплив на ринок матимуть події на фронті, коли кияни зможуть повернутися додому чи столицю наповнять переселенці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, ринок орендної нерухомості у західних регіонах країни стабілізувався, ймовірно навіть незначне зниження ставок тут. Проте істотних змін поки що не варто очікувати. Окрім Києва оренда житла подорожчає за прогнозами і в Одесі – до цих міст повертаються біженці, які раніше виїжджали за кордон.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

88

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом