Прокуратура збирається повернути Києву земельну ділянку за 61 млн гривень

1 хв

Київська міська прокуратура звернулась до суду з вимогою повернути місту земельну ділянку у Дарницькому районі столиці. ЇЇ вартість складає понад 61 млн гривень, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Господарський суд Києва відкрив провадження про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою, визнання відсутнім права володіння на самочинно збудоване майно та повернення земельної ділянки державі.

“Прокурори встановили, що товариством з порушенням вимог Земельного кодексу України вживаються заходи щодо отримання в користування на поза конкурентних засадах земельної ділянки загальною площею близько 1,6 га на вул. Гліба Бабіча (раніше — вул. Канальна) в м. Києві”, — йдеться у повідомленні.

Відомо, що державну реєстрацію земельної ділянки у Державному земельному кадастрі здійснили незаконно. Зараз Господарський суд м. Києва відкрив провадження у справі. 

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у Києві Голосіївська окружна прокуратура звернулась до суду з вимогою повернути державі нежитлове приміщення вартістю понад 7 млн гривень. Відомо, що фізична особа незаконно оформила право власності на частину підвалу житлового будинку (гуртожитку) площею 127,2 кв. м.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

368

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом