Прокуратура спробує відсудити нерухомістьу центрі Києва на 10 млн гривень

Прокуратура Києва має намір відсудити і повернути столиці нежитлові приміщення, які знаходяться в центрі міста на вулиці Богдана Хмельницького.

Про це повідомили в пресслужбі правоохоронних органів.

Зазначається, що нерухомість без рішення Київської міської ради перейшло в приватну власність третіх осіб. Як з'ясували в прокуратурі, майно переоформили шахрайським шляхом, використавши неіснуючі свідоцтва про право власності.

Потім стало відомо, що приміщення не раз відчужувалися на підставі договорів іпотеки. Зараз, згідно праву власності, ними володіє приватне акціонерне товариство. Площа приміщень перевищує 260 квадратних метрів, приблизна їх вартість – 10 млн гривень.

З огляду на виявлені обставин прокуратура звернулася в Арбітражний суд з позовом про витребування від останнього набувача спірного майна на користь територіальної громади столиці.

Прокуратура судитиметься за нежитлові приміщення в центрі Києва
kyiv.gp.gov.ua

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в минулому році прокуратура Києва з другої спроби повернула у власність громади квартиру, вартістю близько 2 млн гривень. В ході слідства стало відомо, що нерухомістю заволоділи незаконно, з порушенням порядку відчуження житлових об'єктів.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук