Прокуратура Києва хоче повернути державі земельну ділянку вартістю 31 млн

Прокуратура Києва пред'явила позов до Господарського суду, вимагаючи визнати недійсним передачу в оренду земельної ділянки у Голосіївському районі столиці вартістю понад 31 млн гривень.

Про це повідомили у пресслужбі правоохоронних органів.

Як зазначається, мова йде про ділянку на вул. Лісничій, що межує з територією Конча-Заспи.

"Позовні вимоги обґрунтовані тим, що в результаті прийняття Київміськрадою незаконного рішення суспільству поза аукціоном надано в оренду земельну ділянку, яка більш ніж в 479 разів перевищує площу нерухомого майна, на ній розташованого", - повідомили в прокуратурі.

Також встановлено, що земельна ділянка надана для обслуговування об'єктів рекреаційного призначення, однак нежитлові будівлі, розташовані на ній, є кімнатами охорони і ніякого відношення до об'єктів рекреації немає.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, прокуратура Києва намагається відсудити у приватної компанії земельну ділянку площею понад 24 га і вартістю 366 млн гривень в районі Національного музею "Пирогово".

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

52

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом