Пов’язаний з Медведчуком бізнесмен купив у Франківську завод


26 вересня Фонд державного майна провів аукціон із приватизації майнового комплексу Івано-Франківського котельно-зварювального заводу. Переможець конкурсу запропонував за підприємство аномально високу ціну у 2,6 млрд гривень, про що свідчать дані Prozorro.Продажі.

Ці торги зацікавили аж 13 учасників, адже завод знаходиться неподалік від центру Івано-Франківська на 14,5 га землі. Підприємство створили на базі фронтової авторемонтної майстерні для оновлення автомобільної техніки, воно почало працювати відразу після Другої світової війни в 1945 році.

29 грудня 2010 року завод вивели з підпорядкування Міністерства оборони та включили до складу державного концерну "Укроборонпром". У 2019 році вирішили приватизувати підприємство оскільки воно збанкрутувало.

На аукціоні стартова ціна лота склала 20,4 млн гривень. Зрештою переможцем стало приватне підприємство "Вестхім" відомого в Івано-Франківську бізнесмена Богдана Пукіша (співвласника заводу "Пресмаш"). У випадку, якщо воно не оплатить переможну ставку, право приватизації дістанеться будівельній компанії "Стройуком", яке зробило друге за розміром пропозицію у 320,2 млн гривень.

За даними ЗМІ, Богдан Пукіш пов’язаний з колишнім депутатом Віктором Медведчуком та досі відіграє ключову роль у схемах бізнес-інтересів зрадника України. Також франківський бізнесмен був координатором партії Медведчука “Український вибір” на Прикарпатті. Через свою бізнес-активність, Пукіш неодноразово був фігурантом скандалів та розслідувань.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, торік прокуратура звинуватила Київраду у незаконній видачі дозволів на забудову Труханова острова. Тоді столична влада передала в оренду земельну ділянку компанії "Цавіста", яка належить Вікторії Царенко – дружині депутата Київради Михайла Царенка. За даними ЗМІ, він лобіює земельні питання та на момент обрання депутатом був радником гендиректора ТОВ "Глуско Україна", кінцевим власником якого є Нісан Моїсеєв – друг Віктора Медведчука.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

602

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом