Посадовці КМДА незаконно приватизували приміщення у Києві

1 хв

Київська міська прокуратура оголосила підозру директору департаменту КМДА та двом оцінювачам, які дозволили приватизувати комунальне приміщення за заниженою вартістю. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

У 2017 році Департамент комунальної власності КМДА та благодійна організація “БФ “Фонд збереження історичної спадщини” уклали договір оренди нежитлового приміщення загальною площею 168 кв м на вул. Академіка Глушкова. Згодом його приватизували на основі незалежної оцінки. Також за згодою сторін орендар мав провести ремонтні роботи, які підлягають відшкодуванню. 

За даними слідства, оцінювачі умисно належним чином не оглянули об'єкт нерухомості та внесли у звіт недостовірні відомості на суму понад 330 тисяч гривень. При цьому директор одного з Департаментів КМДА не перевірив вказані дані. Через це об’єкт нерухомості приватизували за заниженою вартістю.  
 
Солом’янська окружна прокуратура міста Києва повідомила про підозру директору одного з Департаментів КМДА та двом оцінювачам. Слідчі дії тривають. 

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Одеська влада продала комунальну нерухомість площею 3,2 тисячі кв м за заниженими цінами. На цьому вона заробила 39,8 млн гривень. Найдорожче було продано приміщення першого поверху на Французькому бульварі 12а.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом