Під виглядом реставрації прилаштовують поверхи: в Харкові триває скандальне будівництво

У Харкові в будинку на вулиці Гоголя, 2 виявили незаконне будівництво у будівлі, яка, як виявилося, є ще й пам'ятником архітектури.

Група активістів подали заяву в поліцію, передає Харків Times. У заяві вказується, що з червня на будинку ведуть активні будівельні роботи, працює кран. При цьому ніде не встановлено Паспорти об'єкта - спеціального інформаційного стенду із зображенням і назвою об'єкта будівництва, генпідрядника та іншою інформацією.

Водночас, будинок №2 на вулиці Гоголя є пам'ятником архітектури і містобудування місцевого значення (охоронний № 7046-Ха, занесений до Державного реєстру нерухомих, пам'ятників України наказом Міністерства культури та інформаційної політики України від 04.06.2020 № 1883).

Незаконне будівництво в Харкові
times.kharkiv.ua

Як зазначено у листі Департаменту архітектури і містобудування ХОДА, 9 червня фахівцями Департаменту виявлені ознаки проведення робіт на пам'ятці (демонтовані покриття покрівлі та конструкції даху), встановлено власника відповідних приміщень - замовник робіт. Департамент звернувся на адресу замовника з вимогами про припинення діяльності, що створює загрозу пам'ятці або порушує законодавство, державні стандарти, норми і правила у сфері охорони культурної спадщини.

Однак, за словами активістів, роботи за даною адресою тривають досі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, з початку 2020 року інспектори Департаменту охорони культурної спадщини Києва здійснили 113 перевірок, в результаті виписали штрафів майже на мільйон гривень.

Проверенные ЖК

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук