Під Києвом збираються зробити заказник, щоб уберегти територію від забудови

Сільрада Білогородки погодила створення під Києвом заказника "Річка-Герой-Ірпінь", щоб уберегти унікальну територію від недобросовісних забудовників.

Про це повідомив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко на сторінці КЕКЦ у Facebook.

За його словами, під охорону береться фрагмент річки Ірпінь на всій території Білогородської ОТГ Бучанського району Київської області загальною довжиною 19,7 км та площею 198 га.

Відомо, що річка Ірпінь має історичне значення для оборони Києва ще з часів Київської Русі. Тут захисники української столиці знищили частини 13-ї танкової німецької дивізії, а рік тому ця місцевість зупинила російських загарбників.

"На жаль, заплава річки Ірпінь незаконно забудовується. Особливо це можна побачити біля м. Ірпінь. Це може взагалі знищити історичну річку. Щоб віддати шану річці Ірпінь та захистити її від забудовників, голова Комісії з екології Київської обласної ради, депутат Київської обласної ради Роман Титікало та Київський еколого-культурний центр почали створювати ландшафтний заказник "Ріка-Герой Ірпінь". Сподіваємося, що вже цього року Київська обласна рада ухвалить рішення про створення цього заказника", - зазначив Борейко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше поліція порушила кримінальну справу проти головного архітектора міста Ірпеня Михайла Сапона, який видав містобуди на будівництво житлового комплексу по вулиці Чехова, 25. ДІАМ повідомила, що завершила планову перевірку відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету Ірпінського за 2020 рік. У результаті інспектори виявили низку порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

109

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом