Петиція щодо забудови на Воздвиженці набрала 6000 голосів

1 хв

Петиція за збереження схилу Старокиївської гори від незаконної забудови набрала 6000 голосів. Її зареєстрували місяць тому, тепер її має розглянути Київська міська рада.

“Зелені схили Старокиївської гори вниз від Десятинної церкви до урочища Гончарі-Кожумʼяки беззаперечно одна з прикрас центру міста і має залишатись винятково рекреаційною зоною”, — зазначає автор петиції. 

У 2016 році забудовник представив план адміністративної будівлі на схилі Старокиївської гори. Міська влада наголошувала на коригуванні проєкту та створенні об’єкта суспільно-культурного значення для жителів столиці. Щоб швидко розв'язати проблему компанія уклала домовленість з майстрами гончарної справи. За угодою забудовник мав розмістити в будівлі Академію та музей. Також компанія розробила реабілітаційні програми для військових з ПТСР та інвалідністю.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, у березні на вулиці Гончарній, 19, біля сходів на Старокиївську гору, розпочалися будівельні роботи. На схилах Старокиївської гори планували збудувати Академію гончарного мистецтва для реабілітації військових. Проте за документами йдеться про житловий будинок.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

538

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом