Перевірити забудовників буде простіше: в Києві створять містобудівний моніторинг

В системі містобудівного моніторингу буде доступний перелік документів з кожного об'єкта будівництва в столиці.

Про це розповів заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій.

"Багатьох турбує тема незаконних забудов. Однак нерідко навіть замовники будівництва не знають, які документи їм потрібні, щоб їх будівлі були зведені на законних підставах. Тому інформація про забудови у Києві має бути максимально відкритою. Для цього в Департаменті містобудування та архітектури ми продовжуємо працювати над створенням системи містобудівного моніторингу", – повідомив Тацій.

Серед документів, які можна буде подивитися в ресурсі – проєктна документація, містобудівні умови і обмеження, необхідні дозволи та інформація про експертизи.

Чиновник також повідомив, що за будь-яким об'єктом будівництва кожен зможе отримати наступну інформацію:

  • містобудівні умови та обмеження, технічне завдання, яке забудовник отримує від Департаменту;

  • проєктну документацію та наказ про її затвердження;

  • документи про проведену експертизу проєкту забудови;

  • дозвіл на забудову від Державної інспекції з містобудування.

"Цей перелік документів і визначає, на які дії забудовник має право, а на які – немає. Департамент містобудування та архітектури не може визначати законність забудов, це в компетенції інших установ. Головна мета – отримати інформацію, документи забудовнику", – розповів чиновник.

За словами Тація, містобудівний моніторинг необхідний не тільки для того, щоб кияни могли оцінити законність забудови, а й для прозорості в отриманні документів для забудовника.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

43

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом