Офіс протидії рейдерству в основному розглядає скарги щодо нерухомості

В Офіс протидії рейдерству переважна кількість скарг, які прийшли в цьому році, стосувалися оскарженню реєстраційних прав на нерухомість.

Про це заявила заступник голови Мін'юсту з питань державної реєстрації Ольга Онищук, передає Укрінформ.

Вона уточнила, що за дев'ять місяців надійшло понад 3 тисяч скарг, з них 80% – це питання щодо майна. При цьому, кожен п'ятий випадок стосувався держреєстрації юросіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Чиновниця розповіла, що Офіс протидії рейдерству розглянув 1682 скарги щодо нерухомості. Як зазначила Онищук, не було жодного випадку, коли б скарга не допускалася до розгляду з формальних міркувань.

Вона заявила, що основні порушення, з якими стикається Колегія, стосуються підробки документів на нерухоме майно. При цьому кількість звернень, пов'язаних з рейдерством, суттєво зменшилася. Це сталося "завдяки ліквідації головних лазівок, які існували раніше", вважає заступник голови Мін'юсту.

Онищук впевнена, що впоратися з підробками документів можна буде після того, як відомості про речові права переведуть в електронний вигляд, що виключить фактор людського впливу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Міністерство юстиції має намір створити єдину базу даних, де буде розміщена вся інформація про майнові права в цифровому вигляді в рамках проєкту "Електронний архів БТІ". Архів також міститиме сканкопії документів, на підставі яких здійснювалася реєстрація прав власності до 2013 року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

54

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом