Одесити влаштували протест: 10 років не можуть отримати квартири на Молдаванці

У понеділок, 8 листопада, близько 20 осіб прийшло з пікетом до Приморського райвідділу поліції в Одесі. Вони вклали кошти у майбутні квартири на Мечникова, 82, але вже понад 10 років немає ані житла, ані повернутих грошей.

Як повідомляє УСІ. Online, епопея з будинком на Мечникова триває з 2011 року, коли почався продаж квартир ще незбудованого будинку. "Гроші вони збирали з 2011 року по 2015 рік і кожному обіцяли здати за півтора року", - розповідають інвестори.

Одеська міськрада видала компанії "ОПМК №8" містобуди на будівництво житлової дев'ятиповерхівки. У це будівництво інвестували кошти 26 осіб, майже всі вони заплатили повну вартість квартир. Але будівництво будинку так і не розпочалося.

Пізніше стало відомо, що на цій ділянці вже інший забудовник має намір збудувати 10-поверховий будинок. Об'єкт було внесено до Реєстру 30 січня 2020 року. За даними, на Мечникова, 82 з'явиться 10-поверховий будинок із підземним паркінгом та вбудованими громадськими приміщеннями. Дозвіл на забудову отримала приватна компанія "Порто-XXI", повідомляє " Пушкінська ".

Новий власник не визнає договору із попередниками, житла досі немає, а гроші повернули лише одній сім'ї, яка судилася близько чотирьох років. Наразі суди розглядають позов ще одного інвестора — він уже виграв першу інстанцію і зараз справа в апеляції.

Зазначається, що "ОПМК №8" звинуватили у шахрайстві та навмисному доведенні її до банкрутства. На думку слідчих, фірма перереєструвала частину своїх активів на інші компанії: ТОВ "Ауранія Девелопмент" та ТОВ "Ромашка-1". Зроблено це було, як стверджується у документі, із бажанням не повертати інвесторам гроші.

За даними порталу YouControl, співзасновниками та бенефіціарами КП "ОПМК №8" є Олег Солдатський та Надія Ковальчук. Остання є керівником ТОВ "Ромашка-1"

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на Молдаванці в Одесі інспектори Держархбудконтролю зафіксували незаконне будівництво на вул. Картамишівська, 16. Тут у ході реконструкції вирішили прибудувати третій поверх, коли будівля має бути двоповерховою.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

86

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом