Одесити мітингували проти будівництва, яке може пошкодити сусідні будинки

Одесити вийшли на мітинг у вівторок, 12 січня, проти зведення новобудови, бо через будівельні роботи можуть розвалитися їхні будинки.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, йдеться про забудову ділянки на вулиці Чорноморській, 2Б і 2В. Тут розташовані одноповерхові занедбані будівлі, на місці яких і планують звести 4-поверховий будинок.

Місцеві жителі стверджують, що дозвільних документів у забудовника немає, але незважаючи на це робочі загородили будівництво парканом. Одесити переживають, що через незаконні дії можуть постраждати будинки, які розташовані поруч.

Крім того, люди розповіли, що будівельний кран перекриє пожежний виїзд з двору.

"Виліт пожежної стріли – 32 метри, виходить кран прикриватиме всі наші прибудинкові території – Чорноморська, 2 та 2А, а також ігровий майданчик дитсадка", – заявив активіст Сергій Дуйко.

Видання зазначає, що на мітинг до протестувальників вийшов представник забудовника і повідомив, що тут будуватиметься приватний будинок. Проте показувати дозвільні документи він відмовився.

Згідно з документами, тут планується реконструкція нежитлових приміщень. Замовник – Олександр Соніс та Анатолій Калініченко, а підрядною організацією виступила компанія "ЮРАФІРА-БУД". У містобудівних паперах від 2019 року говориться, що на земельній ділянці площею 0,0260 га зведуть багатоквартирний 4-поверховий будинок з підвальними приміщеннями.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого року в Одесі на вулиці Торговій, 20, впала стіна житлового 4-поверхового будинку: від першого поверху і до мансарди. За неофіційною інформацією, причиною події стали земляні роботи, які велися на сусідньому будмайданчику.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

97

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом