ЖК вул. Лебедєва: умовний комфорт з маленькою прибудинковою територією

ЖК вул. Лебедєва зводиться у Голосіївському районі Києва, де раніше розташовувалася горіхова плантація в історичній місцевості "Феофанія", на земельній ділянці площею 7,8 га.

Про це читайте в свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Як з'ясували експерти, близько половини ділянки піде під забудову, тому прибудинкової території явно не вистачатиме мешканцям для комфортного проживання. Не відповідає містобудівній документації та кількість будівель, їх секційні, висотність, кількість квартир, машино-місць у паркінгу. Всі ці фактори призведуть до значного навантаження на інфраструктуру.

Також стало відомо, що Державіаслужба не погоджувала з забудовником висоту будівель, незважаючи на те, що ділянка потрапляє в зону обмеження забудови за умовами безпеки польотів. Невиконання вимог з проєктування збільшує ризики в інвестування, адже у повноваження Державіаслужби входить право зупинки будівництва.

Крім цього, у поліції знаходяться матеріали кримінальної справи за фактом надання співробітниками НАН України, Інституту геологічних наук НАН України земельних ділянок держвласності під забудову. В рамках провадження прокурорам і слідчим надано тимчасовий доступ до речей і документів. Експерти підкреслюють, що зараз відсутні судові заборони щодо користування та розпорядження ділянкою забудови ЖК і всі арешти скасовані. Однак, незважаючи на це, наявність самого кримінального провадження створює додаткові ризики для інвестування, бо предметом розгляду є законність передачі земельних ділянок НАН України під забудову, в тому числі і для будівництва ЖК на Лебедєва.

Більш детально про цей комплекс можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук