ЖК Rubicon City знову відключили від електроенергії через борги забудовника

У Винниках (місто у Львівській територіальній громаді) житловий комплекс Rubicon City знову відключили від електрики через борги забудовника перед "Львівобленерго". Про це пише ZAXID.NET.

Лише на кінець грудня 2023 року цей борг становив 1,5 млн гривень, при цьому, раніше самі жителі зібрали близько 2 млн грн на придбання підстанції і вже неодноразово самі частково погашали борги, щоб уникнути знеструмлення.

Забудовник і надалі пропонує мешканцям самим зібрати гроші на погашення боргів.

Житловий комплекс Rubicon City будівельної компанії "Рубікон Груп" розташований у Винниках на вул. Кільцевий, 17. Він складається з чотирьох будинків, перший з яких давно заселений, ще два перебувають на етапі будівництва. Загалом у трьох цих будинках заселено 185 приміщень. Навіть перший будинок забудовник повноцінно не приєднав до загальної мережі комунікацій, тому, наприклад, електрику мешканці ЖК отримували від підстанції, яка живить будівельний майданчик.

Протягом кількох років періодично у заселеному будинку були проблеми з водою та каналізацією. А у серпні 2023 року, через борги та перенапругу, "Львівобленерго" майже на добу знеструмив комплекс. Тоді мешканці зібрали частину грошей, після чого ЛОЕ відновило електропостачання. Колишній директор фірми-забудовника Тарас Іваньо запевнив, що сплатив борг, а нова дирекція "Рубікон Груп" стверджує, що борг непогашений, а грошей для виплати попередня дирекція не передала.

У понеділок, 15 січня, ЛОЕ знову знеструмило житловий комплекс за борги, при тому що система теплопостачання у квартирах повноцінно працює лише завдяки електроенергії. Відповідно, перебувати у квартирі без електрики за негативної температури за вікнами практично неможливо.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Глоріон" як кредитор будівельної компанії Rubicon Group подав 25 серпня заяву до Господарського суду Львівської області про банкрутство забудовника.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

602

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом