ЖК OK`LAND: будівництво, якому не писані правила

ЖК OK`LAND – це житловий комплекс на Повітрофлотському проспекті, 56 у Солом'янському районі Києва, будівництво якого суперечить Генплану, ведеться з великими порушеннями на територіях, що частково підтоплюються, у супроводі численних судів.

Про це читайте в свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Роботи ведуться на ділянці, цільове призначення якої передбачає будівництво і обслуговування будинків ринкової інфраструктури. Таким чином воно не відповідає намірам забудови. Тому для оформлення дозволу був розроблений детальний план території, який суперечить Генплану, і виданий дозвіл на будівництво житлових будинків. Це призводить до виникнення проблем з контролюючими органами.

У зв'язку з цим навіть були звернення до суду. Зокрема, прокурор намагався оскаржити Детальний план територій, проте у Шостий апеляційний адмінсуд відмовив у задоволенні позову.

Інспектори ДАБІ у свою чергу теж видавали приписи зупинити підготовчі та будівельні роботи до усунення виявлених порушень. Але забудовник вирішив і це питання через суд. У підсумку через тривалі розгляди в судах будівництво на ділянці не велася майже рік, що, безсумнівно, позначилося і на терміні здачі об'єкта.

Тим часом, як з'ясували експерти, приписи про усунення порушень так і не були оскаржені, що, безсумнівно, збільшує ризики для інвесторів. Перш за все йдеться про цільове призначення ділянки та нестачу кількості паркомісць. Також в проєктній документації, розробленої ТОВ "Авалонпроєкт", був відсутній комплекс заходів, що забезпечують запобіганню підтопленню.

Згідно ДПТ гранично допустима висота будинків ЖК OK`LAND – 25 поверхів для будинків. Однак, забудовник вирішив трохи відійти від плану і інакше реалізувати наміри забудови. В результаті деякі будинки виростуть до 26 поверхів. Експерти зазначають, що перевищення поверховості свідчить про проєктування об'єкта без урахування вихідних даних, що є порушенням містобудівного законодавства.

Більш детально про ЖК OK`LAND можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

127

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом