Землю на Микільській Слобідці знову виставили на продаж

Державний "Ощадбанк" виставив на торги три земельні ділянки на Микільській Слобідці у Києві загальною площею 6,3 га.

Як повідомляє "Хамрочос", цільове призначення землі між вулицею Микільсько-Слобідською та Броварським проспектом – для будівництва та обслуговування будівель громадської забудови. За словами активістів, із таким цільовим призначенням у Києві зараз будують багатоквартирні житлові будинки під виглядом "багатофункціонального житлового комплексу".

На Микільській Слобідці продають ділянки

Водночас ділянки потрапляють у межі пам'ятки "Історичний ландшафт Київських гір та долини річки Дніпро", а також у межі прибережно-захисної смуги, де заборонено будівництво найближче ста метрів до води.

У КМДА, у свою чергу, звернулися до потенційних покупців: "Цю територію, можна, буде використовувати лише як зелену зону. Місто готове сприяти в її облаштуванні та захищатиме інтереси суспільства".

Також повідомляється, що міські депутати розглядатимуть проєкт рішення про надання дільницям на Микільській Слобідці статусу скверу.

Три прибережні ділянки на Микільській Слобідці знаходяться у власності "Ощадбанку" з 2015 року. З того часу продовжуються і спроби забудувати їх багатоповерховим житлом. Громада та активісти вимагають залишити на цій території незабудовану зону.

У 2020-2021 роках Київрада вирішила викупити три ділянки та створити парк "Микільська Слобідка". Проте "Ощадбанк" не погодився.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, громаді Києва повернули дві ділянки на Микільській-Слобідці, 7-9, відповідне рішення ухвалив Верховний Суд.

Компанію "Фундамент проєкт" оштрафували за порушення містобудівного законодавства при розробці проекту будівництва ЖК на Микільсько-Слобідській, 7-9 у Києві. Крім того, ДІАМ виніс приписи, згідно з якими забудовник повинен зупинити проведення будь-яких будівельних та підготовчих робіт на ділянці.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук