Зеленський підтримав створення на Юрковиці національного парку замість ЖК

Анна Завірюха 13:42, 18.09.2024

Президент України Володимир Зеленський підтримав петицію щодо створення національного парку "Київські пагорби" на горі Юрковиці, на якій забудовник хоче звести ЖК Ріхерт & Парк. Про це йдеться на сайті електронних петицій.

Голова держави звернувся до міністра з довкілля та природних ресурсів, щоб його відомство підготувало документи для створення цього національного парку, і доручив розглянути їх Кабінету міністрів.

У своїй відповіді Зеленський зазначив, що підтримує висловлену в електронній петиції пропозицію щодо збереження, відтворення й ефективного використання території Київських пагорбів.

Автором звернення є військовослужбовець 30-ї ОМБр імені князя Костянтина Острозького ЗСУ Сергій Литвяк. За його словами, зведення ЖК на горі Юрковиця суперечить інтересу громади.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, на 11,5 га між вулицями Нижньоюрківською, Кирилівською і Мильним провулком компанія "Керамблоки-Інвест" хоче звести ЖК Ріхерт & Парк із магазинами та парковками. У кінці 2021 року забудовник отримав погодження від Державної інспекції архітектури та містобудування на продовження робіт.

Кияни неодноразово виступали проти цього будівництва і створювали петиції щодо його заборони. Так в липні мешканці столиці зібрали понад шість тисяч голосів, щоб визнати договір оренди земельної ділянки з компанією "Керамблоки-Інвест" таким, що не відповідає інтересам громади.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук