Забудовник ЖК Данія розпочав процедуру банкрутства

Забудовник ЖК Данія розпочав процедуру банкротства, через що добудова комплексу може опинитися під питанням. Про це пише Цензор.НЕТ.

Йдеться про забудовника, якй взяв на себе зобов’язання побудувати низку об’єктів у Софіївській Борщагівці та інших селах-супутниках Києва.

Олексій Саченко з партнерами, які є власниками землі, на якій мали будуватися споруди, робили по кілька спроб розпочати процедуру банкрутства, суди різних інстанцій їм у цьому відмовляли. Наразі процедура банкрутства відкрита лише щодо Ірини Саченко – матір Олексія. Цього забудовниця домоглася через позицію Верховного Суду, який повернув справу про банкрутство у першу інстанцію.

На думку адвокатів потерпілих інвесторів, шляхом банкрутства Саченко намагається не лише уникнути своїх зобов’язань, але і зняти арешти з земельних ділянок та будинків, які були накладені в рамках численних судових позовів проти неї.

Людей, які вклали кошти у будівництво, адвокати Саченко запевняють, що процедуру банкрутства розпочали для добудови будинку і для створення умов для заходу нового інвестора-забудовника. Тим часом особа, яку неофіційно представили як нового інвестора – Володимир Васильович Чишко – також подав заяву про визнання його кредитором Ірини Саченко.

У якості кредиторів свої вимоги подали більше 150 осіб, у тому числі майже всі колишні працівники відділу продажів ЖК Данія. Зі свого боку Саченко заявила, що має намір не визнавати свій борг перед людьми, які по факту вклали кошти у житло, яке вона зобов’язалася побудувати, але які мають певні похибки у документах.

Окрім ЖК Данія забудовник почав ще зводити ЖК Женева, ЖК Burberry, таунхауси Greens та інші житлові комплекси, які наразі знаходяться на різній стадії готовності.

Раніше експерти порталу НЕРУХОМІ докладно вивчили документи щодо ЖК Данія та виявили всі ризики. Ознайомитись можна за посиланням.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, за проєктом ЖК Данія мав складатися з 23 будинків з різною кількістю поверхів: від 3 до 13 поверхів. Частину будинків введено в експлуатацію протягом 2016-2019 років, а саме на вул. Ягідній, 14; 17; 19; 21; 23; вул. Кошова, 79, 81; 83, 85; 90, 92/56, 101; вул. Січова, 44, 44А; вул. Райдужній, 117/119. А частину будинків заморожено, відповідно люди не отримали своїх квартир.
 

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

321

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом